Saygı ve Minnetle Anıyoruz

Categories: Haberler.

Ağu 7, 2017 // By:admin // No Comment

08 Ağustos 2008 tarihinde, Gürcistan devlet başkanı olan meczup, gündüz televizyonlarda barıştan dostluktan bahsettikten sonra gece yarısı Güney Osetyalı sivil halkın üstüne ağır silahlarla saldırma ahlaksızlığını göstermiştir. 08.08.2008 tarihi, binlerce Güney Osetyalı soydaşımızın katledildiği, köylerin yakılıp yıkıldığı, büyük acıların yaşandığı bir tarihtir. 09 Ağustos 2008 tarihinde dost birlikler yardımı ile ülkelerini kahramanca savunmaya başlayan Oset milisleri, kontrolü ele geçirerek ülkeyi istilacı güçlerden kurtardılar. Toplumların en temel hakkı kendi kimlikleri ile atalarından kalan topraklarda özgürce yaşamaktır. Bu temel hak için mücadele vermek ise kutsal bir görevdir. Bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybedenleri rahmetle anarken, bu mücadeleyi veren ve hayatta olan, Güney Osetya’ya bağımsızlık gururunu yaşatan kahraman soydaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Temennimiz bu acıların bir daha yaşanmaması ve canlar pahasına elde edilmiş bağımsızlığın sonsuza dek sürmesidir.

Alan Kültür ve Yardım Vakfı

Browse Archived Articles by admin